Mentál-coaching a csúcsteljesítményért

//Mentál-coaching a csúcsteljesítményért

Siker és belső akadályok

A siker bennünk van, de van hogy ott is marad. De vajon mi akadályozza meg céljaink megvalósítását? A három klasszikus akadály az Idő, a Pénz és az Emberek, illetve ezek kombinációja. Igazat megvallva ez a három akadály soha nem képezhet igazi nehézséget a siker elérésében. A valódi csata ugyanis nem odakint zajlik, nem a külső tényezőkön múlik, hanem olyan belső faktorokon mint a magunkról vagy a világról alkotott hiedelmeink, negatív gondolataink. Belső blokkok fedik el előlünk a bennünk levő sikert, a valódi erőt. Olyan ez mintha egy fátyol takarná el előlünk a Napot. Valódi Önmagunk megismerése a fátyol eltávolításával, a belső akadályok legyőzésével lehetséges. A fejlődési folyamat által tisztább képet kapunk arról, hogy kik vagyunk és mit akarunk elérni az életben. Ráébredünk arra, hogy miként léteznek a belső akadályok és azok hogyan gátolják céljaink beteljesülését.

Az Univerzum bizonyos törvényszerűségek mentén működik és ha ezeket megértjük nagyban segítheti fejlődésünket. A jó hír, hogy az első ilyen törvényen már túl is vagyunk. A siker megvalósítása belső blokkjaink felismerésével lehetséges.

A másik ilyen szabály a erőfeszítéseink és az eredmények kapcsolatáról szól.Ez a fontos törvényszerűség a Pareto elv – melyet 20-80 szabálynak is becéznek. A mentál-coaching szempontjából is kifejezetten fontos, hogy mi az amire az erőforrásainkat összpontosítjuk. Nekünk itt és most az a lényeges, hogy fejlődésünkbe tett erőfeszítéseink 20%-a adja az eredményeink 80%-át. Vagyis ha megtaláljuk belső blokkjaink azon 20%-át, amelyek feloldása az eredmények 80%-át adja, nagyot tudunk előrelépni a vágyott siker elérésében.

Mi hát a megoldás? Első lépésben a mentál-coach abban segít, hogy közösen felfedezzük és megfogalmazzuk a célt. Amikor ezt már konkrétan meghatároztuk, tudjuk róla, hogy mikor és milyen lesz amikor azt elérjük. Másodszor: a mentál-coaching során feltérképezzük az akadályokat, hiedelmeket és negatív gondolatokat, majd kiválasztjuk azt a néhányat (a 20%-ot) amelyek megváltoztatásával, elengedésével a legnagyobb eredményt (a 80%-ot) tudjuk elérni.

A belső akadályok lebontása így vezet el a valódi Önbizalomhoz, a Sikerhez, a tartós Csúcsteljesítményhez és végső soron a Hithez abban, hogy bármi lehetséges.

+36-70/567-1905
info@gereibalazs.hu
Irj Skype-on
2019-07-07T15:12:55+00:00 2019. április 7.|Kategóriák: coach|Címkék: , |